Keto kezdetek avagy a ketogenikus diéta blog

Keto kezdetek avagy a ketogenikus diéta blog
Ketózis amikor a tested zsírt kezd használni energiaforrásként szénhidrát helyett, Ketózis létrejöhet koplalás hatására, vagy ha lalacsonyan tartod a szénhidrát bevitelt, terhesség alatt is létrejöhet ez a metabolic állapot vagy sportolás hatására. Rengeteg diéta használja ezt a Metabolikus állapotot mint zsír égető módot miközben izom mennyiséget tart meg – Például az Atkins diéta vagy egyéb alacsony szénhidrátos diéták. Ez a stratégia lenyomja az éhség érzetet, Mennyi időbe telik mire a szervezeted Zsír adaptációja megtörténik ? Általában 3-4 nap ha 50 g Szénhidrátot eszel egy nap (2 banán). A jótékony hatások lehetnek súly csökkenés, Szív és érrendszeri egészség megőrzés és kettes típusú diabétesz javítás és még sok más.
Hogyan működik ? Amikor Glukóz alacsony szinten van jelen, a máj elkezd keton testeket produkálni zsírból, amit energiaként fel tud használni a szervezeted. Izmaink és egyéb szövetek használnak is képekesek ketónokat glükóz helyett. Egy egészséges egyénben a test naturális válasza koplalásra hogy zsírt kezd el lebontani és elkezdődik a zsírégetés, ketónokká.
Pár agy betegség javításában már nagy szerepet játszik a ketogén diéta, például epilepszia kezelésében is mérvadó, hogy hogyan képes segíteni az agyunk az még mindig vizsgált kérdéskör, nem tudni pontosan a választ, de van pár lehetséges válasz mint például ketónok nagyon jó energia forrásnak tűnnek hogy táplálják energiával az agyat. A legfontosabb ketón beta-hydroxybutyrate, vagy BHB képes több energiát adni az agynak/oxigén felhasználás mint glükóz, vagyis kevesebb oxigént használunk ketózisban mint glükózisban.
A ketógén diéta megnöveli a Mitokondria számot az agyszövetekben, 2004-es egérkísérletekben az egyik csoport ketogén metabolic állapotba került a másik csoport pedig glükózisba, pozitív hatás mutatkozott mitokondira enzimekből a hippocampusban, a memóriáért és tanulásért felelős részében az agyban.
Mikor kevesebb szénhidrátot eszel leesik a víztárolás mértéke a testben, ezért is veszíthetsz sok súlyt egy ilyen protokoll kezdetén, de egy idő elteltével amikor teljesen megtörtént a keto adaptáció már sokkal több szírt éget el a tested.
Kinek lehet előnye a ketozisból ? Ha szeretnél veszíteni testzsírt, ketózis egy jó eszköz lehet, ha edzéssel párosul akár még izmot is tudsz magadra tenni miközben zsírt égetsz el. Ketózis azoknak is segítségükre lehet akik szeretnék erősíteni az agyuk kapacitását és a maximumot kihozni minden egyes napból.
Legyetek óvatosak azoknak akiknek diabéteszük van nagyon magasra mehet a ketónszámuk a vérben, ami veszélyes lehet számukra, ez a túl alacsony inzulin szint miatt lehetséges, ami olyan jeleket küld a testednek hogy készítsen még több ketón testeket ami felépülhet a véráramba és a vér PH értéke túl alacsony lehet.

Referenciák:
1. Mi is az a Ketózis ?

http://www.webmd.com/diabetes/type-1-diabetes-guide/what-is-ketosis#1

2. Diabétesz Oktatás Online

https://dtc.ucsf.edu/types-of-diabetes/type2/understanding-type-2-diabetes/how-the-body-processes-sugar/ketones/

3. Zsír Energiaforrás : Hasznos vagy sem ?

https://blogs.scientificamerican.com/mind-guest-blog/the-fat-fueled-brain-unnatural-or-advantageous/

4. A cDNA microarray analysis of gene expression profiles in rat hippocampus following a ketogenic diet

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15469884

5. Test Compozíció Sportolás Közben, Súly veszteség és egyéb…

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC333231/pdf/jcinvest00645-0194.pdf

This video is not designed to and does not provide medical advice, professional diagnosis, opinion,
treatment or services to you or to any other individual.

Related posts:

Thanks! You've already liked this